Linte rosie cu peste

Lintea se spala in mai multe ape si se pune la fiert impreuna cu usturoiul intreg, foaia de dafin, sare si putin piper. Pestele se pune si el la fiert

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Linte rosie cu peste

Ingrediente

  • 250 gr linte rosie
  • 4-5 bucati de peste
  • 500 ml supa de legume
  • 1 ceapa
  • 1-2 lamai
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 leg de patrunjel verde
  • 1 leg de marar verde
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Lintea se spala in mai multe ape si se pune la fiert impreuna cu usturoiul intreg, foaia de dafin, sare si putin piper.

Pestele se pune si el la fiert, la foc mic, in supa de legume.

Cand lintea incepe sa fiarba, se adauga ceapa taiata marunt si se lasa la fiert inca vreo 10 minute.

In timp ce fierb toate cele se pregateste un platou pe care se aseaza un strat de patrunjel tocat.

Se scoate cu grija pestele si se pune peste stratul de patrunjel.

Peste peste se pune lintea fiarta. Peste linte se stoarce o lamaie si se pune si o lingura de ulei de masline.

Se lasa cateva minute sa se intrepatrunda gusturile, dupa care se aseaza pe o farfurie si se orneaza cu marar tocat si felii de lamaie.


Pofta buna!

Reteta Linte rosie cu peste a fost propusa de droopina pe forum culinar.ro

Alte retete cu linte gasiti aici:

Mancarica de linte,

Salata de linte cu legume,

Supa-crema de linte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori