Pentru midiile fierte, ca si la raci, o prima conditie la pregatirea midiilor este ca ele sa fie cat se poate de proaspete. Trebuie mai intai foarte bine spalate.
Pentru midiile fierte, ca si la raci, o prima conditie la pregatirea midiilor este ca ele sa fie cat se poate de proaspete. Fie ca sunt servite cu scoica, fie fara scoica, trebuie mai intai foarte bine spalate, chiar rase cu cutitul, ca sa nu mai ramana urma de nisip. Nu se tin prea mult in apa, ci se spala pe rand una cate una. Scoicile trebuie sa fie bine inchise. Cand sunt intredeschise, se introduce foarte putin varful unui cutit. Daca se inchid imediat, inseamna ca sunt vii, daca nu se inchid, inseamna ca sunt moarte si trebuie aruncate. Dupa ce sunt bine spalate, se pun intr-o cratita incapatoare, nu prea multe odata, pentru a fi cuprinse uniform de caldura. Cand sunt vii, mdiile se deschid imediat la fiert. Se adauga ceapa taiata felii, mirodeniile, sarea, piperul si un pahar de vin alb sau de apa.
Se acopera cratita si se fierb la foc iute. Din cand in cand se salta cratita, astfel incat sa vina toate in contact cu focul. Dupa 10 — 15 minute, toate midiile trebuie sa fie deschise, deci gata. Se scot pe rand, se indeparteaza jumatatea de scoica de care nu este prinsa carnea, se pun intr-un castron. Se scurge deasupra zeama din cratita, dar incet, pentru ca nisipul care s-a mai desprins de pe midii la fiert sa ramana la fund.
Midiile fierte se servesc calde cu zeama de lamaie.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii