O reteta clasica si extraordinar de gustoasa, midiile gratinate la cuptor sunt foarte usor de facut si sunt gata in cateva minute.
Dupa ce curatam midiilie cu un cutit, astfel incat sa nu ramana mustati, le spalam bine in jet de apa rece. Apoi le-am pus in apa fierbinte si le-am lasat pe foc pana s-au deschis, cam 10 minute. Doua din ele au ramas inchise, asa ca le-am aruncat. La fiecare midie, am pastrat jumatatea de cochilie unde era prinsa carnea, le-am asezat una langa alta in tava.
Separat, am amestecat pesmet cu virginel, usturoi, sare, piper, patrumjel proaspat si cu o lingurita am umplut midiile, Le-am dat la cuptor pana s-au rumenit.
Midiile gratinate la cuptor se servesc simple, alaturi de un pahar de vin alb sec.
Reteta de midii gratinate la cuptor a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Monica.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii