Paella cu carne de pui

Se incalzeste uleiul intr-o cratita destul de mare unde sa aiba loc orezul sa fiarba. Se curata si se toaca ceapa si usturoiul, se toaca ardeiul iute

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1/2 ardei iute
  • 320 gr (4 dl)orez
  • 9 dl apa
  • 1 pachet sofran (0
  • 5 g)
  • 2 cuburi bulion concentrat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 600 g bucati carne de pui
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 catel de usturoi
  • 250 g fasole verde congelata
  • 1 ardei rosu
  • 1 cutie scoici (250 g)
  • 1 pachet fructe de mare (2oo g)
  • felii de lamiie
  • raci

Mod de preparare

Se incalzeste uleiul intr-o cratita destul de mare unde sa aiba loc orezul sa fiarba.

Se curata si se toaca ceapa si usturoiul, se toaca ardeiul iute.

Se prajesc citeva minute ceapa si usturoiul. Se adauga orezul si apa, sofranul si cuburile de bulion. Se lasa sa fiarba 15 min.

Se incinge uleiul (1 lingura) pentru carne. Se prajeste carnea.

Se sareaza, se adauga usturoiul tocat si ardeiul iute.

Se mai prajeste totul pe foc mic 10-15 min.

Se pun bucatile de pui peste orez.

Se adauga fasolea verde inghetata. Se lasa sa fiarba 4-5 min. Se taie ardeiul feliute si se amesteca si el.

Se adauga scoicile si fructele de mare. Se lasa sa se incalzeasca scoicile si fructele de mare.

Se orneaza cu felii de lamiie si raci.


Se serveste cu piine si salata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Australian tea
2
Bauturi cu vin

Australian tea

Ceainicul (din portelan) se infierbanta in prealabil. In el se pune cate o lingurita de ceai negru si o lingurita de ceai...

Australian tea
Sos din gemuri pentru budinci
3
Sosuri pentru dulciuri

Sos din gemuri pentru budinci

Se pune faina intr-o cratita sa se incalzeasca putin pe foc mic,apoi se torna laptele cate putin si se amesteca mereu.Se...

Sos din gemuri pentru budinci
Jumari cu ficat
4
Jumari

Jumari cu ficat

Se prajeste putin ficatul taiat bucatele mici, lunguiete. Se toarna deasupra ouale batute, sare si piper si se lasa pe foc...

Jumari cu ficat
Pizza taraneasca
5
Paste si pizza

Pizza taraneasca

Facem un aluat din 250 gr drojdie inmuiata intr-un castron cu pic de sare. Incalzim apa si o turnam peste faina. Punem...

Pizza taraneasca
Parteneri
Desert macarons cu ganache de zmeura
Bucataras.RO

Desert macarons cu ganache de zmeura

Pentru ca iubim aceste "dulciurele" le pregatesc foarte des pentru familie. Sunt foarte aspectuoase si pe torturi,...

Desert macarons cu ganache de zmeura
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii