Pilaf de midii

Pentru pilaful de midii se fierb midiile cu putina apa si se scoate carnea dinauntru. Se prajesc usor in unt sau in ulei o ceapa mica, taiata marunt, si o ceasca de orez.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg midii
  • 1 pahar de vin
  • 1 ceapa
  • 1 frunza de patrunjel
  • cimbru
  • dafin
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceasca cu orez
  • 2 linguri unt sau
  • ulei
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita bulion
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Pentru pilaful de midii se fierb midiile cu putina apa si se scoate carnea dinauntru. Se prajesc usor in unt sau in ulei o ceapa mica, taiata marunt, si o ceasca de orez ales, spalat si apoi bine uscat. Se sting cu doua cesti din zeama in care au fiert midiile, la care se adauga, daca este necesar, zeama de carne sau apa. Se pune bulionul de rosii, sarea si piperul. Se da la cuptor. Cand orezul este aproape gata, se pun midiile. Se rastoarna si se serveste fierbinte.


Pilaful de miidii se serveste fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc