Pui la cuptor cu creveti si sos de catina

Puiul la cuptor cu creveti si sos de catina este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta cu pui la cuptor aveti nevoie de carne de pui, creveti, cartofi si condimente.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pui la cuptor cu creveti si sos de catina

Ingrediente

  • 500g carne de pui (eu am avut piept de pui)
  • 10 bucati de creveti
  • 3 cartofi mari
  • condimente:
  • busuioc
  • oregano
  • marghiran
  • cimbru
  • 1 lingura sos soia
  • 1 lingurita boia ardei dulce
  • 3 linguri de catina proaspata sau congelata
  • ulei
  • sare
  • piper
  • usturoi dupa gust

Mod de preparare

Puiul la cuptor cu creveti si sos de catina este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta de pui la cuptor mai intai pregatim bucatile de pui. Intr-un vas care merge la cuptor punem uleiul, usturoiul si catina zdrobite,condimentele, sosul de soia, boia, sare, piper si ungem puiul cu acest amestec. Punem capacul si lasam la frigider aproximativ 1h.

Intre timp curatam cartofii de coaja, ii taiem in bucati potrivite si ii ungem cu un amestec de ulei, sare, piper, 4 catei de usturoi zdrobiti, 1 lingurita de boia, condimente la alegere (eu am pus amestec de busuioc, oregano, cimbru). Scoatem vasul de la frigider, adaugam cartofii, punem capacul si lasam la cuptor aproximativ 45min pana cand cartofii sunt facuti.

Puteti sa lasati 30min cu capacul pus si restul de timp pana la preparare completa fara capac pentru a avea cartofii rumeni.


Puiul la cuptor cu creveti si sos de catina se serveste cald alaturi de salata preferata, in cazul nostru salata de sfecla rosie preparata ieri. Pofta buna!

Sursa acestei retete este blogul culinar mancare-bebe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide