Puiul la cuptor cu creveti si sos de catina este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta cu pui la cuptor aveti nevoie de carne de pui, creveti, cartofi si condimente.
Puiul la cuptor cu creveti si sos de catina este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta de pui la cuptor mai intai pregatim bucatile de pui. Intr-un vas care merge la cuptor punem uleiul, usturoiul si catina zdrobite,condimentele, sosul de soia, boia, sare, piper si ungem puiul cu acest amestec. Punem capacul si lasam la frigider aproximativ 1h.
Intre timp curatam cartofii de coaja, ii taiem in bucati potrivite si ii ungem cu un amestec de ulei, sare, piper, 4 catei de usturoi zdrobiti, 1 lingurita de boia, condimente la alegere (eu am pus amestec de busuioc, oregano, cimbru). Scoatem vasul de la frigider, adaugam cartofii, punem capacul si lasam la cuptor aproximativ 45min pana cand cartofii sunt facuti.
Puteti sa lasati 30min cu capacul pus si restul de timp pana la preparare completa fara capac pentru a avea cartofii rumeni.
Puiul la cuptor cu creveti si sos de catina se serveste cald alaturi de salata preferata, in cazul nostru salata de sfecla rosie preparata ieri. Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar mancare-bebe.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii