Salata de caracatita

Se trece caracatita prin jet de apa rece si se taie inele. Se pune ceapa tocata, un catel de usturoi, sare, apa si vinul intr-un vas. Se lasa sa fiarb

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o ceapa tocata
  • un catel de usturoi tocat
  • un praf de sare
  • un pahar vin alb
  • 1/2 cana apa
  • 1 kg caracatita; pt sos: 2 lingurite ceapa verde tocata
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1/2 pahar ulei de masline virgin
  • 1/2 pahar suc de lamiie proaspat
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se trece caracatita prin jet de apa rece si se taie inele. Se pune ceapa tocata, un catel de usturoi, sare, apa si vinul intr-un vas. Se lasa sa fiarba dupa care se da focul mic. Se pun bucatile de caracatita. Se acopera cu un capac si se lasa pe foc o ora.

Intre timp, se prepara un sos din: ceapa verde, 2 catei de usturoi, uleiul de masline, sucul de lamiie, sare si piper dupa gust.

Se scurge caracatita si se raceste usor. Se acopera cu sosul si se lasa la marinat 15 minute, dupa care se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc