Scoici la tigaie cu sparanghel si praz tanar

Opariti sparanghelul si prazul in apa sarata clocotita timp de cateva minute sau pana cand se inmoaie si apoi scurgeti apa. Incingeti o tigaie mare n

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 16 tulpini de sparanghel
  • curatate
  • 12 fire de praz tanar
  • ulei de masline extravirgin
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 1 mana de frunze proaspete de maghiran sau cimbru
  • 1 lamaie
  • 12 scoici mari
  • scoase din cochilie
  • 2 varfuri de cutit cu amestec 5 arome
  • unt

Mod de preparare

Opariti sparanghelul si prazul in apa sarata clocotita timp de cateva minute sau pana cand se inmoaie si apoi scurgeti apa. Incingeti o tigaie mare neaderenta si turnati putin ulei de masline. Prajiti sparanghelul si prazul in tigaie, pe rand daca e nevoie - acestea trebuie sa acopere fundul tigaii intr-un singur strat. Asezonati si continuati sa gatiti pana se coloreaza usor pe fiecare parte. Scoateti-le intr-un castron si maruntiti deasupra lor jumatate din verdeata. Adaugati putina zeama de lamaie. Lasati amestecul deoparte cat timp pregatiti scoicile.

Folositi aceeasi tigaie incinsa. Crestati carnea scoicilor in zigzag pe o parte patrunzand in adancime pana la jumatate, apoi asezonati pe ambele parti cu sare, piper si amestec cu 5 arome. Turnati putin ulei de masline in tigaie si adaugati scoicile. Frigeti-le vreo 2 minute pana cand devin aurii, apoi intoarceti-le pe cealalta parte, adaugati restul de verdeata si mai lasati-le 1 minut.

In timp ce se gatesc scoicile, asezati prazul si sparanghelul

pe 4 farfurii incalzite. Luati tigaia de pe foc si adaugati in ea 2 cubulete bune de unt si sucul de la o lamaie. Agitati tigaia, apoi transferati cate 3 scoici si putin sos pe fiecare farfurie.
Se servesc calde.

Alte retete recomandate:

Supa crema de sparanghel

Ciuperci la cuptor

Conopida la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Ardei umpluti
Bucataras.RO

Ardei umpluti

O reteta delicioasa de ardei umpluti :-)

Ardei umpluti
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos