Scoicile se pun in cuptorul incinsc, ca sa se deschida. Se scot din cochilii si se spala foarte bine in mai multe ape ca sa nu mai ramana nisip. Se t
Scoicile se pun in cuptorul incinsc, ca sa se deschida. Se scot din cochilii si se spala foarte bine in mai multe ape ca sa nu mai ramana nisip. Se taie si se arunca partea neagra si se fierb cu apa, cu vinul si arpagicul taiat feliute, cu verdeata, foaia de dafin, sare, piper. Se inabusa ciupercile intr-un vas, pe foc, cu un pahar cu apa si 50 gr unt, apoi se taie marunt. Se marunteste deasemenea si carnea scoicilor fierte. Se face sosul din 50 gr unt, faina si jumatate pahar zeama strecurata in care au fiert scoicile. Se adauga un galbenus de ou, sare si piper. Se amesteca sosul cu carnea scoicilor, cu ciupercile inabusite, intr-un vas pe foc, se mai adauga cascavalul ras si apoi se umplu scoicile scobite si spalate bine, in prealabil. Se asaza apoi scoicile umplute intr-un vas, se presara cu pesmet si se introduc la cuptor sa se gratineze.
Se servesc calde.
Alte retete culinare:
Bors de peste
Pastrav la cuptor
Friptura de vita la cuptor
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaA sosit sezonul vezei .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...
Varza cu carne de porc la tuciDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii