Scoici umplute

Scoicile se pun in cuptorul incinsc, ca sa se deschida. Se scot din cochilii si se spala foarte bine in mai multe ape ca sa nu mai ramana nisip. Se t

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2
  • 5 linguri faina
  • 100 gr cascaval ras
  • 3 linguri pesmet
  • 100 gr ciuperci
  • 10 scoici
  • 1
  • 5 pahare vin alb
  • 4 bucati arpagic
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 frunza dafin
  • hatmatuchi
  • patrunjel verde
  • 100 gr unt
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • 1 jumatate pahar supa

Mod de preparare

Scoicile se pun in cuptorul incinsc, ca sa se deschida. Se scot din cochilii si se spala foarte bine in mai multe ape ca sa nu mai ramana nisip. Se taie si se arunca partea neagra si se fierb cu apa, cu vinul si arpagicul taiat feliute, cu verdeata, foaia de dafin, sare, piper. Se inabusa ciupercile intr-un vas, pe foc, cu un pahar cu apa si 50 gr unt, apoi se taie marunt. Se marunteste deasemenea si carnea scoicilor fierte. Se face sosul din 50 gr unt, faina si jumatate pahar zeama strecurata in care au fiert scoicile. Se adauga un galbenus de ou, sare si piper. Se amesteca sosul cu carnea scoicilor, cu ciupercile inabusite, intr-un vas pe foc, se mai adauga cascavalul ras si apoi se umplu scoicile scobite si spalate bine, in prealabil. Se asaza apoi scoicile umplute intr-un vas, se presara cu pesmet si se introduc la cuptor sa se gratineze.


Se servesc calde.

Alte retete culinare:

Bors de peste

Pastrav la cuptor

Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide