Scoicile se pun in cuptorul incinsc, ca sa se deschida. Se scot din cochilii si se spala foarte bine in mai multe ape ca sa nu mai ramana nisip. Se t
Scoicile se pun in cuptorul incinsc, ca sa se deschida. Se scot din cochilii si se spala foarte bine in mai multe ape ca sa nu mai ramana nisip. Se taie si se arunca partea neagra si se fierb cu apa, cu vinul si arpagicul taiat feliute, cu verdeata, foaia de dafin, sare, piper. Se inabusa ciupercile intr-un vas, pe foc, cu un pahar cu apa si 50 gr unt, apoi se taie marunt. Se marunteste deasemenea si carnea scoicilor fierte. Se face sosul din 50 gr unt, faina si jumatate pahar zeama strecurata in care au fiert scoicile. Se adauga un galbenus de ou, sare si piper. Se amesteca sosul cu carnea scoicilor, cu ciupercile inabusite, intr-un vas pe foc, se mai adauga cascavalul ras si apoi se umplu scoicile scobite si spalate bine, in prealabil. Se asaza apoi scoicile umplute intr-un vas, se presara cu pesmet si se introduc la cuptor sa se gratineze.
Se servesc calde.
Alte retete culinare:
Bors de peste
Pastrav la cuptor
Friptura de vita la cuptor
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii