Sepie umpluta

Muiem feliile de paine in apa. Tragem pielea de pe sepie, o clatim cu apa rece, o spalam si in interior, apoi o scurgem. Maruntim tentaculele, ceapa s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 sepii de aprox. 200 g
  • cate una pentru fiecare
  • 125 g sunca cruda
  • 4 felii de paine fara coaja
  • 5 rosii
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 10 fire de patrunjel
  • A condimentare:
  • 2
  • 5 dl vin alb sec
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 varf de cutit de pipercayenne
  • 1 fir de cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Muiem feliile de paine in apa. Tragem pielea de pe sepie, o clatim cu apa rece, o spalam si in interior, apoi o scurgem. Maruntim tentaculele, ceapa si usturoiul. Sunca se taie in fasii subtiri. Se incinge uleiul si se calesc in el ceapa si usturoiul. Adaugam tentaculele sepiei, sunca, painea stoarsa si jumatate din verdeata de patrunjel taiata marunt. Adaugam sare si piper, apoi amestecam si fierbem sub capac timp de 15 minute, pana lichidul se evapora. Lasam sa se raceasca. Se umple sepiile cu aceasta compozitie, iar deschiderile se coase cu ata. Punem sepiile in tava, adaugam rosiile, vinul alb, patrunjelul ramas, cimbrul si 2 linguri de ulei de masline. Asezonam cu sare, piper, piper cayenne si prajim la foc mic timp de 20 de minute.
Alte retete recomandate:

Zacusca peste

Zacusca ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide