Sepie umpluta

Muiem feliile de paine in apa. Tragem pielea de pe sepie, o clatim cu apa rece, o spalam si in interior, apoi o scurgem. Maruntim tentaculele, ceapa s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 sepii de aprox. 200 g
  • cate una pentru fiecare
  • 125 g sunca cruda
  • 4 felii de paine fara coaja
  • 5 rosii
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 10 fire de patrunjel
  • A condimentare:
  • 2
  • 5 dl vin alb sec
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 varf de cutit de pipercayenne
  • 1 fir de cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Muiem feliile de paine in apa. Tragem pielea de pe sepie, o clatim cu apa rece, o spalam si in interior, apoi o scurgem. Maruntim tentaculele, ceapa si usturoiul. Sunca se taie in fasii subtiri. Se incinge uleiul si se calesc in el ceapa si usturoiul. Adaugam tentaculele sepiei, sunca, painea stoarsa si jumatate din verdeata de patrunjel taiata marunt. Adaugam sare si piper, apoi amestecam si fierbem sub capac timp de 15 minute, pana lichidul se evapora. Lasam sa se raceasca. Se umple sepiile cu aceasta compozitie, iar deschiderile se coase cu ata. Punem sepiile in tava, adaugam rosiile, vinul alb, patrunjelul ramas, cimbrul si 2 linguri de ulei de masline. Asezonam cu sare, piper, piper cayenne si prajim la foc mic timp de 20 de minute.
Alte retete recomandate:

Zacusca peste

Zacusca ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc