Spaghetti cu fructe de mare este o reteta de spaghete absolut delicioasa. O reteta de paste ce nu sunt deloc greu de pregatit, potrivite pentru o masa deosebita.
Fierbeti pastele in multa apa cu un varf de sare conform timpului indicat pe ambalaj. Secretul meu este sa le las cu 1-2 minute mai putin pentru a fi al dente.
In acest timp caliti in putin ulei de masline si unt cateii de usturoi. Mare atentie, pentru ca usturoiul se poate arde foarte usor, de aceea va recomand sa il adaugati in tigaia inainte ca uleiul si untul sa se inchinga.
Dupa 3-4 minute am scos cateii de usturoi (daca doriti, puteti sa ii lasati, insa eu am vrut sa prinda doar putin aroma de usturoi). In tot acest timp capacul a fost inchis. Am adaugat apoi sosul de rosii si sosul chilli si am mai lasat 2 minute cu capacul inchis.
Am adaugat apoi fructele de mare, vinul si am condimentat cu sare, piper si putin chilli si am inchis iar capacul pentru aproximativ 5 minute.
Dupa aceea am adaugat pastele scurse si am mai lasat sa se imbine gusturile inca 5 minute, bineinteles cu capacul de la Philips Multicooker inchis, pentru a mentine o aroma cat mai pregnanta. Inainte cu 1 minut sa il opresc, am adaugat rosiile uscate si patrunjelul tocate marunt.
Gustul spaghetelor va fi foarte intes datorita oalei speciale care nu risipeste aromele, ci le pastreaza pentru un rezultat final cat mai apetisant. Si pentru ca am folosit Philips Multicooker, timpul de preparare a scazut, iar eu am castigat timp si energie! Va recomand cu caldura sa achizitionati acest dispozitiv, intrucat ar trebui sa fie nelipsit din bucataria oricarei gospodine care se respecta. :)
Serviti preparatul cald, alaturi de un pahar de vin bun.
Buon appetito!
Reteta Spaghetti cu fructe de mare a fost propusa de http://cocktailofsenses.wordpress.com/
Serviti spaghetele cu fructe de mare calde, alaturi de un pahar de vin.
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisPaella, reteta traditionala spaniola, a pornit din regiunea Valencia in varianta retetei originale, raspandindu-se apoi in...
Paella (reteta originala)Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii