Tagliatelle ai frutti di mare sunt printre felurile mele preferate de paste, pentru ca imi plac foarte mult fructele de mare si pentru ca le-as manca in orice combinatie.
Pastele proaspete se fierb in apa clocotita cu un praf de sare asa cum cer instructiunile. Eu am folosit tagliattele Bertagni.
2 cepe salote si 2 catei de usturoi se toaca marunt si se calesc intr-o lg. cu ulei de masline, se adauga smantana lichida, se condimenteaza cu sare, piper alb si se face o reductie pana cand sosul se injumatateste. Apoi se adauga in sos pastele strecurate, se amesteca, se iau de pe flacara si se lasa deoparte cu capac.
In alta tigaie se topeste 1 lg. cu unt, se adauga si o lg. cu ulei de masline, 2 catei de usturoi zdrobiti si se lasa cat sa aromatizeze untul si se scot. Se pun in tigaine crevetii( care au fost curatati de carapace si de intesin - acel fir negru), calamarii, bastonasele de crab taiate in cuburi si scoicile. Fructele de mare se intorc maxim de 4 ori, cand crevetii au capatat culoare roz se condimenteaza totul cu 1 lg. de sos soya light, 1 lg. cu sos chilli, si un praf de zahar brun, iar sosul se stinge cu zeama de la o jumatate de lamaine si 50 ml. de vin alb si se face o reductie la foc mare, doar cat se amesteca de cateva ori. Apoi se verifica gustul fructelor de mare si al pastelor.
Pastele se aseaza in farfurie, iar deasupra se pun fructele de mare stropite cu sos.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciAproape ca este de necrezut cum din cateva ingrediente simple putem sa obtinem preparate delicioase. Gata in mai putin de 30...
Supa Crema de Spanac - de post, pregatita cu blenderul OsterDe multe ori uitam ca supele creme sunt foarte sanatoase si nu trebuie sa lipseasca din meniul copiilor, si nu numai. Este o...
Supa Crema de Sfecla Rosie - de post, pregatita cu blenderul OsterDovleceii au un continut caloric scazut si sunt recomandati pentru cei care tin diete, dar in acelasi timp sunt o sursa...
Supa Crema de Dovlecei - de post, pregatita cu blenderul OsterDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii