Se aleg legume proaspete, se spala, se curata si se pun la fiert in apa calda cu sare. Cand este gata, se scot, se scurg, se sfarama bine cu o furcul
Se aleg legume proaspete, se spala, se curata si se pun la fiert in apa calda cu sare. Cand este gata, se scot, se scurg, se sfarama bine cu o furculita. Se pun intr-un castron adanc, se amesteca cu un sos alb facut din : doua linguri de unt care se inmoaie intr-o cratita pe foc mic, se adauga doua linguri de faina, se omogenizeaza si se subtiaza cu lapte dulce. Sosul se fierbe cateva minute, se raceste si se condimenteaza cu sare si piper macinat, cat mai este cald, sosul se ingroasa cu doua galbenusuri, apoi se rastoarna peste legume. Amestecul se omogenizeaza si se subtiaza cu doua linguri de smantana. Se acopera totul cu albusurile batute spuma, se amesteca usor si se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt. Se acopera cu cascaval ras si se rumeneste in cuptorul cald, trei sferturi de ora.
Se serveste calda, cu smantana sau cu sos picant de rosii.
Alte retete mincare recomandate
Ghiveci de legume
Legume la cuptor
Mancare de mazare
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii