Pentru budinca din legume cu smantana morcovii si telina se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste.
Pentru budinca din legume cu smantana morcovii si telina se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste. Apa se indeparteaza. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se racesc, se taie cuburi. Varza se curata, se spala, se taie marunt, se fierbe. Apa se indeparteaza. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Oul se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne. Mazarea proaspata se curata, se spala in mai multe ape, se fierbe, se indeparteaza lichidul si se trece prin jet de apa rece. In caz ca se foloseste mazare conservata, se indeparteaza lichidul si se trece prin jet de apa rece. Din faina, unt (75 g) sau margarina, lapte si sare se prepara un sos la care se adauga oul si smantana. Sosul obtinut se raceste, apoi se amesteca cu cartofi, ceapa, mazare, telina, varza, morcovi, piper si 50 g cascaval ras. Din 50 g faina, 100 ml lapte, ou si sare se pregatesc foi de clatite, care se coc in tigaia unsa cu ulei. in tava unsa cu restul de unt se aseaza foile de clatite, se adauga legumele si sosul, se niveleaza suprafata si se presara cu restul de cascaval ras. Se introduce la cuptor pana la gratinare.
Budinca din legume cu smantana se serveste cald.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii