Budinca din legume cu smantana

Pentru budinca din legume cu smantana morcovii si telina se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • mazare verde proaspata/conservata - 250 g/150 g
  • cartofi 400 g
  • morcovi 200 g
  • telina radacina - 50 g
  • varza alba - 200 g
  • ceapa - 100 g
  • unt/margarina - 100 g
  • faina - 100 g
  • lapte - 200 ml
  • smantana - 100 ml
  • oua - 2 bucati
  • cascaval - 100 g
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru foi de clatite:
  • lapte - 100 ml
  • faina - 50 g
  • oua - 1 bucata
  • ulei - 30 ml

Mod de preparare

Pentru budinca din legume cu smantana morcovii si telina se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste. Apa se indeparteaza. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se racesc, se taie cuburi. Varza se curata, se spala, se taie marunt, se fierbe. Apa se indeparteaza. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Oul se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne. Mazarea proaspata se curata, se spala in mai multe ape, se fierbe, se indeparteaza lichidul si se trece prin jet de apa rece. In caz ca se foloseste mazare conservata, se indeparteaza lichidul si se trece prin jet de apa rece. Din faina, unt (75 g) sau margarina, lapte si sare se prepara un sos la care se adauga oul si smantana. Sosul obtinut se raceste, apoi se amesteca cu cartofi, ceapa, mazare, telina, varza, morcovi, piper si 50 g cascaval ras. Din 50 g faina, 100 ml lapte, ou si sare se pregatesc foi de clatite, care se coc in tigaia unsa cu ulei. in tava unsa cu restul de unt se aseaza foile de clatite, se adauga legumele si sosul, se niveleaza suprafata si se presara cu restul de cascaval ras. Se introduce la cuptor pana la gratinare.

Budinca din legume cu smantana se serveste cald.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita