Cartoful este cea mai consumata leguma, in diferite forme de preparare si retete culinare cu cartofi. Printre preferatii mei se numara cartofii noi cu crusta, exact ca cei din aceasta reteta.
1. In primul rand spala bine cartofii, fiind noi nu ii vei mai curata de coaja. Pune-i la fiert in apa cu sare si lasa-i sa fiarba vreo 3-4 minute. Scurge apa de pe ei, freaca-i cu grija cu un prosop ca sa cureti pielitele (daca se desprind), inteapa-i cu o furculita si pune-i deoparte intr-un bol.
2. Intr-un alt vas amesteca bine iaurtul impreuna cu zeama de lamaie si restul ingredientelor (mai putin frunzele de coriandru). Adauga cu grija cartofii si amesteca-i bine ca sa se acopere cu amestecul de ingrediente. Pune la frigider cu cel putin 2 ore inainte sa-i gatesti. Poti sa lasi cartofii noi in condimente la frigider chiar si peste noapte.
3. Dupa ce i-ai lasat la marinat, prajeste cartofii intr-o tigaie incinsa stropita cu ulei, la foc mediu, timp de 12-15 minute, pana devin aurii si crocanti in exterior.
Sfaturi:
Tandoori masala se gaseste mai nou in toate hiper-marketurile de la noi, este un amestec de ingrediente.
Daca ai cumparat cartofi noi care nu sunt de aceeasi dimensiune, taie-i in jumatate pe cei mai mari, astfel timpul de preparare va fi apropiat pentru toti.
Cartofii noi tandoori rumeniti in tigaie, merg perfect serviti ca atare sau ca si garnitura langa o delicioasa friptura.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautCand ai pofta de ceva dulce la ceas de seara, ca sa nu te simti prea vinovat, pregatesti o prajitura fara zahar, macar stii...
Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zaharPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii