Legumele curatate si taiate marunt se fierb cateva minute in apa clocotita cu sare. Separat, se caleste ceapa in putin ulei incins. Se adauga untul,
Legumele curatate si taiate marunt se fierb cateva minute in apa clocotita cu sare. Separat, se caleste ceapa in putin ulei incins. Se adauga untul, apoi faina, mustarul, laptele si smantana. Se omogenizeaza bine si se adauga legumele. Se lasa sa dea in clocot, apoi se fierbe inabusit 10-15 minute. Se adauga prazul, se amesteca si se mai lasa 2 minute pe foc. Se rastoarna compozitia intr-un vas si se incinge cuptorul. Se freaca untul cu faina pana ce capata aspectul unor firimituri. Se
amesteca ierburile aromatice si branza, se adauga laptele apoi se intinde o foaie de 1,5 cm grosime
din care se decupeaza rondele cu diametrul de 6 cm, care se aranjeaza pe marginea vasului. Se stropeste cu lapte si branza si se introduce vasul in cuptor la copt, pentru 20-30 de minute.
Se serveste cald. Alte retete culinare:
Friptura de vita la cuptor Rulada de porc Piftie de curcan
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCe ziceti de un desert gustos la pahar cu o combinatie delicioasa de ciocolata fructe si frisca?
Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuniGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii