Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor si sos alb

Cele trei componente ale retetei se prepara in urmatoarea ordine: 1. Sosul alb: faina se amesteca cu apa astfel incit sa aiba consistenta unei smintin

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru cocteilul de legume: 3-4 morcovi
  • o telina marisoara
  • 2-3 cartofi
  • 2 ardei grasi
  • 5 linguri cu mazare
  • putin ulei
  • sare; pentru sosul alb: 150 gr faina alba
  • marar tocat (uscat sau verde)
  • vegeta
  • ulei; pentru ciupercile la cuptor: 1 kg ciuperci
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Cele trei componente ale retetei se prepara in urmatoarea ordine: 1. Sosul alb: faina se amesteca cu apa astfel incit sa aiba consistenta unei smintini ceva mai subtire. Se fierbe amestecul pina se ingroasa, dar nu prea tare. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se procedeaza ca la maioneza: se adauga ulei putin cite putin, amestecind continuu. Sosul trebuie sa aiba consistenta unei maioneze obisnuite. Daca se taie, se reface cu apa rece sau putina sare. La urma, se adauga mararul si vegeta, dupa gust. Se lasa la rece. 2. Ciupercile la cuptor: dupa ce se curata si se spala, ciupercile se asaza intr-o tava unsa cu ulei sau margarina vegetala. Se pot taia daca sint mari. Tava se lasa in cuptorul preincalzit cca. 20 min, la foc potrivit. 3. Cocteilul de legume: morcovii, telina si cartofii se fierb, apoi se taie ca pentru salata boef. Se amesteca cu mazarea si ardeii cruzi, taiati fisii. Se adauga amestecului foarte putin ulei, pentru o mai buna omogenizare, apoi se sareaza.
Acest cocteil se aranjeaza pe fiecare farfurie. Peste ciuperci se adauga cite 1-2 linguri de sos alb, linga care se servesc legumele. Este o mincare ce se poate servi la prinz sau seara. De asemenea, avind un aspect apetisant, se poate servi si musafirilor in perioada postului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata