Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor si sos alb

Cele trei componente ale retetei se prepara in urmatoarea ordine: 1. Sosul alb: faina se amesteca cu apa astfel incit sa aiba consistenta unei smintin

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru cocteilul de legume: 3-4 morcovi
  • o telina marisoara
  • 2-3 cartofi
  • 2 ardei grasi
  • 5 linguri cu mazare
  • putin ulei
  • sare; pentru sosul alb: 150 gr faina alba
  • marar tocat (uscat sau verde)
  • vegeta
  • ulei; pentru ciupercile la cuptor: 1 kg ciuperci
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Cele trei componente ale retetei se prepara in urmatoarea ordine: 1. Sosul alb: faina se amesteca cu apa astfel incit sa aiba consistenta unei smintini ceva mai subtire. Se fierbe amestecul pina se ingroasa, dar nu prea tare. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se procedeaza ca la maioneza: se adauga ulei putin cite putin, amestecind continuu. Sosul trebuie sa aiba consistenta unei maioneze obisnuite. Daca se taie, se reface cu apa rece sau putina sare. La urma, se adauga mararul si vegeta, dupa gust. Se lasa la rece. 2. Ciupercile la cuptor: dupa ce se curata si se spala, ciupercile se asaza intr-o tava unsa cu ulei sau margarina vegetala. Se pot taia daca sint mari. Tava se lasa in cuptorul preincalzit cca. 20 min, la foc potrivit. 3. Cocteilul de legume: morcovii, telina si cartofii se fierb, apoi se taie ca pentru salata boef. Se amesteca cu mazarea si ardeii cruzi, taiati fisii. Se adauga amestecului foarte putin ulei, pentru o mai buna omogenizare, apoi se sareaza.
Acest cocteil se aranjeaza pe fiecare farfurie. Peste ciuperci se adauga cite 1-2 linguri de sos alb, linga care se servesc legumele. Este o mincare ce se poate servi la prinz sau seara. De asemenea, avind un aspect apetisant, se poate servi si musafirilor in perioada postului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
2
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Sos de cartofi
3
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Sos de castraveti cu smantana
4
Sosuri albe

Sos de castraveti cu smantana

Pentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...

Sos de castraveti cu smantana
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia