Se fierbe conopida intreaga, in apa cu sare. Trebuie sa o fierbeti intreaga, ca altfel isi pierde vitaminele. Dupa ce a fiert, se desface in buchetele
Se fierbe conopida intreaga, in apa cu sare. Trebuie sa o fierbeti intreaga, ca altfel isi pierde vitaminele.
Dupa ce a fiert, se desface in buchetele.
Se spala ciupercile in cateva ape, apoi se pun la prajit intr-o lingura de unt.
Sunca se taie fasii.
Se face un sos alb din 50 de grame de unt, 2-3 linguri faina si 1 1/2 pahare lapte (Se topeste untul, se adauga apoi putin cate putin lapte si faina; se lasa sa fiarba 5 minute; are consistenta smantanei).
Un vas de Jena ( de preferinta mai mare!) se unge cu unt. Se asaza in el buchetele de conopida, se presara cu cascaval ras, apoi se asaza un strat de ciuperci, se presara sare. Se pun din loc in loc bucatele de unt.
La sfarsit se toarna sosul alb in care s-au amestecat cuburile de sunca si restul de cascaval ras. Deasupra se torna galbenusurile celor 2 oua.
Se da la cuptor. Este gata cand se rumeneste.
Pofta buna!
Reteta Conopida cu ciuperci la cuptor a fost propusa de ELAIDA pe forum culinar.ro
Alte retete cu conopida gasiti aici:
Ciorba de conopida,
Paste cu conopida,
Conopida la cuptor

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii