Se curata conopida de cotor si de frunze si se fierbe 15 minute in apa clocotita cu sare. Intre timp, se prepara sosul: se amesteca untul cu faina,
Se curata conopida de cotor si de frunze si se fierbe 15 minute in apa clocotita cu sare.
Intre timp, se prepara sosul: se amesteca untul cu faina, se adauga sare si, putin cate putin se adauga le.
Se freaca galbenusul, apoi se adauga in compozitie.
Se lasa pe bainmarie, amestecand continuu, pana capata
consistenta, fara a-l lasa sa fiarba.
Se ia vasul de pe foc si se adauga cascavalul ras.
Se desface conopida in buchete, se aseaza intr-un vas termorezistent si se toarna deasupra sosul.
Se lasa vasul la cuptor 20 de mirrute, la foc potrivit.
Pofta buna!
Alte retete culinare gasiti aici:
Paste cu conopida
Pizza cu blat din conopida
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii