Reteta de conopida la cuptor se prepara incredibil de usor, iar de gust nici nu mai vorbim, cat e de delicioasa. Sosul bechamel este foarte aromat datorita patrunjelului si nucsoarei.
Aceasta reteta de conopida la cuptor este foarte rapida dar extrem de delicioasa. Se poate servi ca atare sau ca si garnitura.
In primul rand separam conopida in buchete mici, punem apa cu sare la fiert, iar cand fierbe apa punem si buchetelele de conopida pentru 5 minute.
Intre timp pregatim sosul bechamel, pentru ca trebuie sa se raceasca putin. Topim cubul de unt la foc mic. Cand acesta este topit, adaugam cele doua linguri de faina, amestecam bine, si incepem sa adaugam lapte, putin cate putin pentru a nu se forma cocoloase. Focul il lasam tot mic si amestecam mereu, sa nu se prinda de fund. Adaugam nucsoara proaspat rasa, sare si piper dupa gust. Sosul bechamel il lasam sa dea in clocot, dupa care oprim focul, adaugam patrunjelul tocat si mai amestecam in el 5 minute, pana se racoreste putin, ca sa nu se formeze pojchita deasupra. Lasam deoparte.
Scurgem conopida de apa si ungem o tava pentru cuptor cu unt. Asezam buchetele de conopida in tava, turnam deasupra sosul bechamel si mozzarella. Dam tava la cuptor pana cand se rumeneste frumos deasupra.
Conopida la cuptor cu sos bechamel se serveste calda, ca fel principal sau ca si garnitura la fripturi.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateEste absolut delicioasa, cu un gust usor dulceag, picant, afumat, un preparat delicios ce merita incercat.
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoaEu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraSecretul acestor tarte consta in carnea proaspata de porc si carnatii facuti de Sarbatoarea Ignatului-taierea porcului...
Placinte cu carne si carnatinimic nu se compara cu o reteta asa delicioasa pe vreme de iarna
Rasturnata cu ananas si gem de gutuiUn aperitiv delicios, pentru o zi frumoasa de toamna!
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosuceva bun si racoritor dupa atata carneee :))))
Prajitura cu zmeura si iaurtDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii