Pentru crema din morcovi morcovii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste; se indeparteaza apa.
Pentru crema din morcovi morcovii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste; se indeparteaza apa. Painea alba se taie cuburi. Oul se spala sub jet de apa rece; se separa albusul de galbenus. Laptele se fierbe. Se prepara supa de oase, care se fierbe laolalta cu morcovii si ceapa. Cand legumele sunt fierte, se paseaza. Crema obtinuta se fierbe 5 minute, dupa care se adauga galbenusul amestecat cu lapte si sare. Se mai fierbe 5 minute. Deasupra, se adauga bucati de margarina.
Crema din morcovi se serveste fierbinte, cu crutoane.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii