Se curata dovleceii de coaja, se taie felii de circa 2 cm grosime, apoi in jumatate sau in sferturi. Mazarea se fierbe in apa clocotita cu sare, circ
Se curata dovleceii de coaja, se taie felii de circa 2 cm
grosime, apoi in jumatate sau in sferturi.
Mazarea se fierbe in apa clocotita cu sare, circa 10 minute.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei.
Rosiile se oparesc in apa clocotita, se curata de coaja, dupa care se taie felii.
Mararul si patrunjelul se toaca marunt.
Intr-un vas potrivit de mare se asaza legumele in straturi alternative: ceapa, dovleceii, mazarea si feliile de rosii. Fiecare strat se presara cu verdeata, se sareaza si se pipereaza.
Se toarna deasupra o lingura de ulei.
Se lasa vasul la cuptor, la foc potrivit, circa 15-20'de minute.
Se serveste rece.
Alte retete cu dovlecei:
mancare de dovlecei,
ciorba dovlecei,
dovlecei cuptor
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii