Se curata dovleceii de coaja, se taie felii de circa 2 cm grosime, apoi in jumatate sau in sferturi. Mazarea se fierbe in apa clocotita cu sare, circ
Se curata dovleceii de coaja, se taie felii de circa 2 cm
grosime, apoi in jumatate sau in sferturi.
Mazarea se fierbe in apa clocotita cu sare, circa 10 minute.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei.
Rosiile se oparesc in apa clocotita, se curata de coaja, dupa care se taie felii.
Mararul si patrunjelul se toaca marunt.
Intr-un vas potrivit de mare se asaza legumele in straturi alternative: ceapa, dovleceii, mazarea si feliile de rosii. Fiecare strat se presara cu verdeata, se sareaza si se pipereaza.
Se toarna deasupra o lingura de ulei.
Se lasa vasul la cuptor, la foc potrivit, circa 15-20'de minute.
Se serveste rece.
Alte retete cu dovlecei:
mancare de dovlecei,
ciorba dovlecei,
dovlecei cuptor
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAm facut pentru prima data, foarte bun a fost. Delicii de Paste
Creier paneGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii