Se curata dovleceii de coaja, se spala si se taie rondele aproximativ de aceeasi marime si grosime. Se curata usturoiul, se piseaza, dupa care se ame
Se curata dovleceii de coaja, se spala si se taie rondele
aproximativ de aceeasi marime si grosime.
Se curata usturoiul, se piseaza, dupa care se amesteca bine cu cimbrul tocat marunt, sare si piper.
Se pun rondelele de dovlecei intr-un vas termorezistent, alternand un strat de dovlecei cu unul de branza data pe razatoare.
Intr-un castron, se bat ouale, se adauga usturoiul, cimbrul si se toarna totul peste dovlecei.
Se coace la foc potrivit, circa 45 de minute, pana se rumeneste deasupra.
Se poate servi ca fel principal, insotit de salata sau ca garnitura pentru fripturi.
Pofta buna!
Alte retete cu dovlecei:
mancare de dovlecei,
ciorba dovlecei,
dovlecei cuptor
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii