Pentru dovlecei cu sos de lamaie dovleceii proaspeti se curata de coaja si seminte, se spala si se taie bucati lungi de 5-6 cm.
Pentru dovlecei cu sos de lamaie dovleceii proaspeti se curata de coaja si seminte, se spala si se taie bucati lungi de 5-6 cm. Cand se folosesc dovleceii din conserva, se scurg de lichid si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Arpagicul se spala, se opareste, se curata si se spala din nou cu apa rece. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si se extrage sucul. Ceapa se inabusa in 25 ml ulei cu 50 ml apa. Se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, dovleceii, cubul MAGGI si se continua inabusirea 5 minute, adaugandu-se 1 l de apa fiarta. Arpagicul se inabusa in 25 ml ulei cu 50 ml apa, se adauga peste dovlecei si se fierb impreuna. Se adauga marar verde si suc de lamaie.
Dovleceii cu sos de lamaie se servesc calzi.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaA sosit sezonul vezei .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...
Varza cu carne de porc la tuciDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii