Dovlecei cu sos de lamaie (a la grec)

Pentru dovlecei cu sos de lamaie dovleceii proaspeti se curata de coaja si seminte, se spala si se taie bucati lungi de 5-6 cm.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • dovlecei proaspeti/conserva - 1 kg/500 g
  • ceapa - 75 g
  • lamaie/sare de lamaie - 50g/1g
  • ulei - 50 ml
  • marar verde - 1 legatura
  • faina - 20 g
  • 1 cub MAGGI de gaina
  • arpagic - 200 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru dovlecei cu sos de lamaie dovleceii proaspeti se curata de coaja si seminte, se spala si se taie bucati lungi de 5-6 cm. Cand se folosesc dovleceii din conserva, se scurg de lichid si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Arpagicul se spala, se opareste, se curata si se spala din nou cu apa rece. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si se extrage sucul. Ceapa se inabusa in 25 ml ulei cu 50 ml apa. Se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, dovleceii, cubul MAGGI si se continua inabusirea 5 minute, adaugandu-se 1 l de apa fiarta. Arpagicul se inabusa in 25 ml ulei cu 50 ml apa, se adauga peste dovlecei si se fierb impreuna. Se adauga marar verde si suc de lamaie.

Dovleceii cu sos de lamaie se servesc calzi.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci