Dovlecei simpli cu bulion de rosii

Pentru dovlecei simpli cu bulion de rosii se curata dovleceii de coaja, se taie in doua, se scoate miezul si se toaca marunt impreuna cu o felie de paine alba inmuiata.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 dovlecei potrivit de mari
  • o felie de paine alba
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • 1 lingura bulion de rosii sau 4 rosii
  • 2 linguri unt topit sau ulei

Mod de preparare

Pentru dovlecei simpli cu bulion de rosii se curata dovleceii de coaja, se taie in doua, se scoate miezul si se toaca marunt impreuna cu o felie de paine alba inmuiata si stoarsa si cu ceapa prajita. Se adauga in aceasta compozitie 1 ou, piper, 1 lingura rasa de faina, verdeata tocata, sare. Se prajesc dovleceii in grasime. Se pun apoi intr-o cratita. Separat se prepara sosul: 1 ceapa taiata marunt se rumeneste usor, se adauga putina faina (un virf de lingura), se subtiaza cu apa se pune bulion de rosii si se da un clocot. Se toarna sosul peste dovlecei si se da cratita 1/2 ora la cuptor.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc