Dovlecei umpluti

Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua si se scobesc. Orezul se fierbe in apa clocotita cu sare, dupa care se amesteca bine cu usturoiul pisat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 dovlecei de marime mijlocie
  • 250-300 g carne de oaie sau berbec tocata
  • 4 linguri de orez
  • 2-3 rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 1 pahar de vin alb
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua si se scobesc.

Orezul se fierbe in apa clocotita cu sare, dupa care se

amesteca bine cu usturoiul pisat si carnea tocata si se

potriveste de sare si piper.

Eventual, in compozitia de carne si usturoi se poate adauga miezul dovleceilor, calit in putin ulei.

Se umplu dovleceii cu aceasta compozitie, dupa care

se piseaza intr-un vas cu putin ulei.

Se lasa putin la cuptor, apoi se adauga rosiile taiate marunt sau fierte si pasirate.

Se toarna vinul si se lasa inca 5-10 minute la cuptor.
Preparatul se serveste cald.

Pofta buna!

Alte retete cu dovlecei:

mancare de dovlecei,

ciorba dovlecei,

dovlecei cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori