Dovlecel pane

Un dovlecel fraged (600g) se spala si dupa ce se curata de coaja, se taie felii de 0,5 cm. Se bat 3 oua intregi, feliile de dovlecel se tavalesc mai

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g dovlecel
  • 3 oua
  • faina
  • pesmet
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Un dovlecel fraged (600g) se spala si dupa ce se curata de coaja, se taie felii de 0,5 cm.

Se bat 3 oua intregi, feliile de dovlecel se tavalesc mai intai prin faina, apoi prin ou si la urma, in pesmet.

Se rumenesc pe ambele parti in ulei abundent si fierbinte, pe foc potrivit.

Daca dovlecelul nu are seminte dezvoltate, nu este necesar sa se scoata.

Daca in timpul prajirii, grasimea improasca, se presara putina sare care absoarbe lichidul eliberat de dovlecel.

Pofta buna!

Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori