Fasole batuta

Fasolea se lasa peste noapte la inmuiat, in apa rece. Se pune la fiert si, cand da in clocot, se schimba apa. Este indicat sa repetati aceasta operat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 150 ml ulei
  • 1-2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • sare

Mod de preparare

Fasolea se lasa peste noapte la inmuiat, in apa rece.

Se pune la fiert si, cand da in clocot, se schimba apa.

Este indicat sa repetati aceasta operatiune de trei ori. Dupa ce a fiert fasolea, se strecoara, se lasa sa se raceasca si se amesteca bine cu mixerul.

In pasta obtinuta se incorporeaza, treptat, uleiul.

Se sareaza si se adauga mujdei de usturoi.
Compozitia se aseaza pe un platou si se orneaza cu ceapa calita.

Pofta buna!

Alte mancaruri romanesti va recomandam mai jos:

Mancare de mazare cu carne si sos de rosii

Mancare de mazare cu pui

Supa de mazare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc