Galuste din chifle

3 chifle uscate se taie cubulete de 1 cm latime si se prajesc pana la rumenire in 3 linguri de ulei fierbinte. Se amesteca continuu pe foc mic. Daca s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 chifle uscate
  • 3 linguri de ulei fierbinte
  • 250 ml lapte
  • oua batute
  • 30g unt moale
  • sare
  • un praf de nucsoara
  • o legatura mica de patrunjel tocat marunt

Mod de preparare

3 chifle uscate se taie cubulete de 1 cm latime si se prajesc pana la rumenire in 3 linguri de ulei fierbinte. Se amesteca continuu pe foc mic. Daca se foloseste tigaie de teflon, se elimina riscul supraprajirii. Se stropesc cu 250 ml lapte si mestecand din cand in cand se inmoaie cca intr-un sfert de ora, se adauga doua oua batute, 30g unt moale, o l.c. sare, un praf de nucsoara, o legatura mica de patrunjel tocat marunt, se amesteca bine. Se adauga 150 g faina si cu mainile umede se formeaza din compozitia corespunzatoare ca densitate aluatului de galuste,16 bucati de galuste. La inceput, compozitia pare tare, dar sub influenta amestecarii, laptele se elibereaza din bucatile de chifle si o inmoaie treptat. Se fierb in apa multa cca 10 minute pana se inmoaie. Cel mai usor control se face prin gustare pe o bucatica taiata dintr-o galusca. Dupa cateva minute se amesteca pentru ca sa nu ramana lipita vreuna de fundul vasului. Se scot cu lingura de strecurat, se servesc calde ca garnitura. Gustul galustelor se evidentiaza mai ales cu ciuperci vanatoresti. 3 chifle uscate se taie cubulete de 1 cm latime si se prajesc pana la rumenire in 3 linguri de ulei fierbinte. Se amesteca continuu pe foc mic. Daca se foloseste tigaie de teflon, se elimina riscul supraprajirii. Se stropesc cu 250 ml lapte si mestecand din cand in cand se inmoaie cca intr-un sfert de ora, se adauga doua oua batute, 30g unt moale, o l.c. sare, un praf de nucsoara, o legatura mica de patrunjel tocat marunt, se amesteca bine. Se adauga 150 g faina si cu mainile umede se formeaza din compozitia corespunzatoare ca densitate aluatului de galuste,16 bucati de galuste. La inceput, compozitia pare tare, dar sub influenta amestecarii, laptele se elibereaza din bucatile de chifle si o inmoaie treptat. Se fierb in apa multa cca 10 minute pana se inmoaie. Cel mai usor control se face prin gustare pe o bucatica taiata dintr-o galusca. Dupa cateva minute se amesteca pentru ca sa nu ramana lipita vreuna de fundul vasului. Se scot cu lingura de strecurat, se servesc calde ca garnitura. Gustul galustelor se evidentiaza mai ales cu ciuperci vanatoresti.
Se pastreaza in frigider. A doua zi, se incalzesc in cuptorul de gratar sau la microunde.

Alte retete recomandate

Ciorba de spanac

Rulada spanac

Mancare cu spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia