GARNITURA DE SEDANO (Apium graveolens dulce ) CU MORCOVI

*Aceasta reteta este inspirata din bacataria bergamasca (Italia).* Se curata ceapa, morcovii si sedano-ul, se spala impreuna cu rosiile. Se taie ceap

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
GARNITURA DE SEDANO (Apium graveolens dulce ) CU MORCOVI

Ingrediente

  • 3 frunze de sedano
  • 3 morcovi tip carotte potrivit de mari
  • 2 rosii
  • 1 ceapa medie
  • 50 grame unt
  • un usturoi mic
  • un cub de concentrat de legume
  • 1/2 pahar de apa plata/fiarta
  • 1 lingurita de otet sau cateva picaturi de lamaie

Mod de preparare

*Aceasta reteta este inspirata din bacataria bergamasca (Italia).*

Se curata ceapa, morcovii si sedano-ul, se spala impreuna cu rosiile.

Se taie ceapa fideluta, morcovii se taie jumatati pe lung apoi se toaca marunt, se toaca sedano-ul, rosiile se taie cubulete.

Se incing intr-o craticioara 50 de grame de unt, se inabuse ceapa, se adauga morcovii bucatele, sedano-ul tocat, rosiile cubulete si usturoiul. Se lasa sa se inabuse impreuna amestecand mereu. Se adauga cubuletul de concentrat de legume dizolvat in 1/2 pahar apa plata/fiarta, se mai pune 1 lingurita de otet sau cateva picaturi de lamaie si se lasa sa fiarba pana se inmoaie sedano-ul si morcovii sunt fierti.
Se serveste ca garnitura pentru alte mancaruri de legume sau pentru cei care mananca si carne se serveste garnitura la mancaruri de pui.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori