Ghiveci cu vinete si ciuperci

Ghiveci cu vinete si ciuperci este o delicioasa reteta de post pentru care aveti nevoie de vinete, ciuperci, cartofi, morcovi si fasole pastai.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Ghiveci cu vinete si ciuperci

Ingrediente

  • -2 cepe potrivite
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 300 gr fasole pastai verde
  • 1 vanata mai mare
  • 300 gr ciuperci
  • 1 cutie rosii in bulion
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • verdeata proaspata

Mod de preparare

Ghiveci cu vinete si ciuperci este o delicioasa reteta de post. Spalam toate legumele. Morcovii, ardeii, ceapa, fasolea si telina se taie cubulete potrivit de mari. Cartofii se taie cubulete mai mari. Rosiile se taie cubulete mici.Taiem ciupercile feliute. Vinetele le curatam de coaja si le oparim 3 miute, apoi le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Cand s-au scurs bine le tocam cubulete. Punem la calit ceapa, adaugam apoi morcovul, telina, ciupercile, vanata si ardeiul si lasam la inabusit 5 minute. Adaugam fasolea pastai si foile de dafin. Completam cu apa cat sa le cuprinda. Dam la cuptorul incins in prealabil. Lasam sa fiarba la foc mic pana scade zeama.La sfarsit adaugam sarea si verdeata.


Ghiveciul cu vinete si ciuperci se serveste cald.
Sigur pentru acest preparat ar fi ideal:Cratita cu capac Calve Spain de la Kitchen Shop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc