Ghiveci de legume

Pentru ghiveciul de legume aveti nevoie de ceapa, morcovi, ardei, rosii, pasta de tomate, ciuperci, dovlecei, cartofi si ulei.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • 3-4 rosii
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 4 ciuperci
  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi
  • 3 linguri ulei
  • busuioc
  • 1 foaie de dafin
  • 2-3 frunze de salata
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Aceasta reteta de ghiveci de legume este foarte buna pentru o zi de post sau pentru o mancare vegetariana. Ceapa se caleste in ulei incins. Se adauga morcovii taiati rondele, ardeii tocati cubulete si se adauga putina apa. Se lasa sa fiarba cateva minute, apoi se adauga ciupercile feliate, cartofii taiati cubulete si se acopera cu apa. Se lasa la fiert cca 20 de minute, dupa care se pun rosiile taiate cubulete, pasta de tomate, dovlecelul cubulete, foaia de dafin si se condimenteaza. Se mai lasa 10 minute, apoi se opreste focul, se adauga  apoi la ghiveciul de legume salata verde taiata fasii si se decoreaza cu patrunjel verde. Ghiveciul de legume va fi intotdeuna una dintre cele mai gustoase retete de post.


Se serveste imediat.

Alte retete de post:

Sarmale de post

Clatite de post

Maioneza de post

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc