Ghiveci in crusta de cartofi

Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete, apoi se pun sa fiarba in apa cu sare. Separat se curata carnea de manzat de pielite si se taie bucat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr carne de manzat
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 cepe
  • 2 ardei
  • 300 gr mazare
  • 2-3 linguri pasta de rosii
  • 300 gr morcovi
  • 600 gr cartofi
  • 50 gr unt
  • 4-5 linguri lapte
  • 1 ou
  • 1 legatura patrunjel
  • 400 gr brocolli

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete, apoi se pun sa fiarba in apa cu sare. Separat se curata carnea de manzat de pielite si se taie bucatele mici. Carnea se caleste in ulei, se adauga ceapa taiata solzisori, ardeii taiati fasii si mazarea fiarta in prealabil. Se amesteca usor ca sa nu se lipeasca si se pune apa calduta din cand in cand. Morcovii se spala si se curata, apoi se adauga peste celelalte legume si carne. Se pune si pasta de rosii si se condimenteaza cu sare si piper, dupa preferinte. Dupa ce au fiert, se baga in cuptor sa se rumeneasca. intre timp, se pregateste crusta din cartofi. Se paseaza cartofii cu blenderul, se amesteca cu untul, laptele, sarea si oul crud si se toarna deasupra ghiveciului. Se lasa sa se rumeneasca.
Se serveste cu salata de brocolli si alte garnituri.

Alte retete:

Conopida la cuptor cu bacon

Ardei umpluti

Placinta de dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori