Ghiveciul de zucchini

O ceapa mijlocie se toaca marunt si se caleste in 130 ml ulei. Se spala 1,2 kg ardei verzi, se taie rondele si se calesc cu ceapa sub capac. Se condim

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g de zucchini
  • o ceapa
  • 130 ml de ulei
  • 1
  • 2 kg de ardei verzi
  • un ardei iute
  • boia iute
  • o lingurita de sare
  • o caciulie de usturoi
  • 4 oua
  • marar
  • pudra de glucoza

Mod de preparare

O ceapa mijlocie se toaca marunt si se caleste in 130 ml ulei. Se spala 1,2 kg ardei verzi, se taie rondele si se calesc cu ceapa sub capac. Se condimenteaza cu ardei iute (chilli), boia iute. Cand ardeii se inmoaie, se adauga 400 g rosii zemoase taiate in patru. Se adauga o l.c. mocca de sare. Se lasa la fiert fara capac si se amesteca din cand in cand. Facultativ, se poate pune un catel de usturoi pisat. Cand se reduce lichidul pana la ulei, se adauga zucchi spalat si taiat cubulete si se fierbe sub capac.

Ghiveciul se gateste pe foc iute pana nu se simte mirosul de ardei copt. Atentie, nu prajiti prea tare compozitia pentru ca isi pierde gustul, iar ardeiul iute, calitatea. Se bat 4 oua cu sare si se toarna peste ghiveci, se amesteca pana se incheaga ca la omleta. Daca nu se gateste in cratita de tuci, nu lucrati direct pe flacara. Se serveste cald ca fel de mancare de sine statator. Se pastreaza la frigider. Daca se pregateste pentru mai multe zile, ouale se pun doar pentru cantitatea necesara.

Se poate condimenta cu marar verde tocat marunt si cu pudra de glucoza. Se poate servi si ca garnitura (fara oua) gatit cu 60 ml ulei.
Alte retete legume recomandate

Ciulama de ciuperci

Spanac cu lapte

Mazare cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
3
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Piersicute
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
5
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Parteneri
Pinguini
Bucataras.RO

Pinguini

Acesti pinguini sunt extraordinari ca si aperitiv pentru sarbatori.... aperitiv care este simplu, gustos si rapid. Este o...

Pinguini
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola