Reteta olteneasca: Gulii umplute a la Steaua Dunarii

Guliile umplute sunt absolut delicioase. Umplutura de carne si orez este asemanatoare cu cea de la sarmale. Reteta de gulii umplute este o reteta olteneasca ce face parte din proiectul Descopera traditiile culinare romanesti.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Reteta olteneasca: Gulii umplute a la Steaua Dunarii

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Carne tocata = ½ kg
  • Gulii medii = 6 buc
  • Orez = 50 gr
  • Ulei Arpis
  • Sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • marar
  • smantana 0
  • 2 kg.

Mod de preparare

Se curata guliile, se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite (trebuie scobite rotund fara a fisura peretii guliei) dupa care se umplu cu aluatul de carne cu orez, sare, piper, ceapa (ca la sarmale).

Se pun la fiert cca. 1 ora in apa cu ulei Arpis.

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Reteta ”Gulii umplute” a fost primita de la Pensiunea Steaua Dunarii din Comuna Eselnita - Jud. Mehedinti (Oltenia) si preparata de Casa Oprescu, gazda proiectului in perioada mai - iunie.

Despre Pensiunea Steaua Dunarii

Construita in anul 2001 si fiind prima pensiune din Parcul Natural Portile de Fier, Pensiunea STEAUA DUNARII a fost complet renovata in anul 2012 si ofera in acest moment turistilor romani si straini conditii de cazare si masa dintre cele mai bune.




Dupa ce guliile umplute sunt fierte se adauga smantana cu mararul si pot fi servite calde cu sosul de smantana si marar presarat deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Placinta cu mere
2
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Supa ungureasca de chimen
3
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
4
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
5
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta