Guliile umplute sunt absolut delicioase. Umplutura de carne si orez este asemanatoare cu cea de la sarmale. Reteta de gulii umplute este o reteta olteneasca ce face parte din proiectul Descopera traditiile culinare romanesti.
Se curata guliile, se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite (trebuie scobite rotund fara a fisura peretii guliei) dupa care se umplu cu aluatul de carne cu orez, sare, piper, ceapa (ca la sarmale).
Se pun la fiert cca. 1 ora in apa cu ulei Arpis.
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.
Reteta ”Gulii umplute” a fost primita de la Pensiunea Steaua Dunarii din Comuna Eselnita - Jud. Mehedinti (Oltenia) si preparata de Casa Oprescu, gazda proiectului in perioada mai - iunie.
Despre Pensiunea Steaua Dunarii
Construita in anul 2001 si fiind prima pensiune din Parcul Natural Portile de Fier, Pensiunea STEAUA DUNARII a fost complet renovata in anul 2012 si ofera in acest moment turistilor romani si straini conditii de cazare si masa dintre cele mai bune.
Dupa ce guliile umplute sunt fierte se adauga smantana cu mararul si pot fi servite calde cu sosul de smantana si marar presarat deasupra.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise O prajiturica rapida si gustoasa care indulceste mesele celor care postesc, dar nu numai...
Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoareDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii