Reteta olteneasca: Gulii umplute a la Steaua Dunarii

Guliile umplute sunt absolut delicioase. Umplutura de carne si orez este asemanatoare cu cea de la sarmale. Reteta de gulii umplute este o reteta olteneasca ce face parte din proiectul Descopera traditiile culinare romanesti.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Reteta olteneasca: Gulii umplute a la Steaua Dunarii

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Carne tocata = ½ kg
  • Gulii medii = 6 buc
  • Orez = 50 gr
  • Ulei Arpis
  • Sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • marar
  • smantana 0
  • 2 kg.

Mod de preparare

Se curata guliile, se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite (trebuie scobite rotund fara a fisura peretii guliei) dupa care se umplu cu aluatul de carne cu orez, sare, piper, ceapa (ca la sarmale).

Se pun la fiert cca. 1 ora in apa cu ulei Arpis.

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Reteta ”Gulii umplute” a fost primita de la Pensiunea Steaua Dunarii din Comuna Eselnita - Jud. Mehedinti (Oltenia) si preparata de Casa Oprescu, gazda proiectului in perioada mai - iunie.

Despre Pensiunea Steaua Dunarii

Construita in anul 2001 si fiind prima pensiune din Parcul Natural Portile de Fier, Pensiunea STEAUA DUNARII a fost complet renovata in anul 2012 si ofera in acest moment turistilor romani si straini conditii de cazare si masa dintre cele mai bune.




Dupa ce guliile umplute sunt fierte se adauga smantana cu mararul si pot fi servite calde cu sosul de smantana si marar presarat deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide