Gutui in sos de vin

Se taie gutuile in felii groase, apoi se dau prin faina si se rumenesc in ulei. Se scot si se pun in alt vas, iar in uleiul ramas, se adauga restul d

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg gutui
  • 1 cana zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin alb
  • batoane de scortisoara
  • 4 linguri faina
  • 1 cana apa

Mod de preparare

Se taie gutuile in felii groase, apoi se dau prin faina si se rumenesc in ulei. Se scot si se pun in alt vas, iar in uleiul ramas, se adauga restul de faina si zaharul, amestecand continuu pana incepe sa se caramelizeze. Se stinge cu vin, apa si se mai lasa amestecul pe foc, pana se topeste zaharul. Sosul se toarna peste feliile de gutui, apoi se dau la cuptor si se lasa 10-15 minute. La final se adauga cateva batoane de scortisoara.


Se poate servi atat cald cat si rece. Alte retete culinare:

Cartofi la cuptor Legume la cuptor Placinta cu dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc