Gutui in sos de vin

Se taie gutuile in felii groase, apoi se dau prin faina si se rumenesc in ulei. Se scot si se pun in alt vas, iar in uleiul ramas, se adauga restul d

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg gutui
  • 1 cana zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin alb
  • batoane de scortisoara
  • 4 linguri faina
  • 1 cana apa

Mod de preparare

Se taie gutuile in felii groase, apoi se dau prin faina si se rumenesc in ulei. Se scot si se pun in alt vas, iar in uleiul ramas, se adauga restul de faina si zaharul, amestecand continuu pana incepe sa se caramelizeze. Se stinge cu vin, apa si se mai lasa amestecul pe foc, pana se topeste zaharul. Sosul se toarna peste feliile de gutui, apoi se dau la cuptor si se lasa 10-15 minute. La final se adauga cateva batoane de scortisoara.


Se poate servi atat cald cat si rece. Alte retete culinare:

Cartofi la cuptor Legume la cuptor Placinta cu dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori