Humus reţetă. Astazi o sa te-nvat sa faci un preparat cu un iz mai oriental, si-anume humus. Imi place foarte mult felul in care se imbina toate ingredientele, iar rezultatul, un preparat satios, aromat si nu foarte costisitor va fi intotdeauna pe gustul meu.
Lasa nautul peste noapte la inmuiat in apa rece. Apoi fierbe-l impreuna cu 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Este gata in momentul in care poti zdrobi cu usurinta boabele.
Iti poti usura mult mai mult munca daca vei cumpara naut deja fiert, la conserva.
Pentru inceput va trebui sa treci boabele de naut printr-o sita, folosindu-te de o lingura. Faci acest lucru pentru scoate teaca ce inveleste fiecare bob de naut in parte.
Daca ti se pare dificil sa treci boabele de naut prin sita, atunci le poti curata clasic.
Pune apoi pasta obtinuta intr-un blender.
Adauga apoi putina apa din cea in care a fiert nautul si incepe sa blendezi.
Urmeaza usturoiul copt, uleiul de masline si pasta de susan. Blendeaza in continuare. Nu pune foarte multa pasta de susan pentru ca va deveni amar.
Mai departe pune fresh-ul de lamaie, chimionul, curry verde, sare si piper alb. La sfarsit adauga cateva cuburi de gheata, blendand continuu, bineinteles. Adaugi gheata pentru ca humusul sa aiba o consistenta aerata, pufoasa.
Se serveste cu lipie Libaneza si crede-ma pe cuvant ca este foarte gustos.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise O prajiturica rapida si gustoasa care indulceste mesele celor care postesc, dar nu numai...
Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoareDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii