De cu seara am pus la muiat fasolea. A doua zi am aruncat apa, le-am clatit si le-am pus fiert. Am schimbat 3 ape. La a patra am adaugat si: o ceapa,
De cu seara am pus la muiat fasolea. A doua zi am aruncat apa, le-am clatit si le-am pus fiert. Am schimbat 3 ape.
La a patra am adaugat si: o ceapa, 2 morcovi, citiva catei de usturoi, 2 foi de dafin si 1/2 lingurita bicarbonat.
Le-am lasat sa fiarba bine, bine.
Separat am taiat marunt 3 cepe si le-am pus la prajit.
Daca vrei sa pui si feliute de bacon sau costita acum e momentul.
Cand s-a aurit un pic ceapa am pus bulion (cam 4-5 linguri).
Cind a fost gata fasolea, am stins focul si am adaugat citiva catei de usturoi taiati matunt, sare, piper si boia dulce.
Din lipsa de timp am facut fasolea la blender, voi, daca aveti timp si conditii sa o dati pe masina de tocat carne: alta constistenta va avea si alt gust.
Ca sa nu arunc uleiul de la ceapa cu bulion, l-am scurs in fasole si l-am amestecat bine (voi puteti pune ulei curat, trebuie putin) si am amestecat si un pic din ceapa cu bulion in compozitie.
Se pune pe farfurie o portie zdravana de iahnie, deasupra ceapa cu bulion.
Pofta buna!
Reteta Iahnie de fasole ca-n Moldova a fost propusa de California pe forum culinar.ro
Alte retete cu fasole gasiti aici:
Iahnie de fasole pentru post,
Mancarica cu fasole, ciupercute si spaghete,
Salata de fasole

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii