Imam bayildi

Imam bayildi sau pe romaneste vinete umplute este o reteta turceasca foarte indragita. Pentru aceasta reteta cu vinete trebuie sa folositi 2 vinete mari.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Imam bayildi

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 1-2 cepe mari (noua ne place cu mai multa)
  • 250 gr rosii de gradina coapte
  • 5 catei de usturoi
  • parca am pus si eu ardei verde
  • patrunjel verde
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Imam bayildi sau pe romaneste vinete umplute este o reteta turceasca foarte indragita. Pentru aceasta reteta cu vinete trebuie sa folositi 2 vinete mari. Se taie vinetele in doua.
Se scobeste miezul cu o lingura, avand grija sa nu perforati partea de jos. Bucatile se sareaza si se lasa la scurs cam 30 de minute.
Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei. Se adauga bucatile de vinete,iar cand incep sa se rumeneasca se adauga si usturoiul.
Se pun in tigaie si rosiile taiate in bucati mari. Se pune umplutura in vinete si se dau la cuptor.
Se presara cu patrunjel verde. Eu n-am acoperit nici tava, n-am pus nici apa. Nu stiu cum se face traditional, dar si asa cum le-am facut eu au iesit super delicioase.


Imam bayildi se servesc calde.
sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc