Legume crocante cu sos de ardei

Se curata ardeii, se fierb si se separa partea carnoasa de coaja. Se pune intr-un bol partea carnoasa si se amesteca cu ulei, sare, zahar si suc de la

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr legume amestecate (morcovi
  • dovlecei
  • vinete
  • ceapa
  • cartofi etc)
  • 2 galbenusuri de oua
  • 500 gr faina „0”
  • 150 ml sifon
  • sare
  • ulei pentru prajit
  • Pentru sosul de ardei: 400 gr ardei verde
  • sare
  • zahar
  • suc de lamaie
  • ulei

Mod de preparare

Se curata ardeii, se fierb si se separa partea carnoasa de coaja. Se pune intr-un bol partea carnoasa si se amesteca cu ulei, sare, zahar si suc de lamaie (cantitatile se pun dupa gust). Se curata legumele si se tai felii groase sau bucati mari. Se pune faina intr-un bol si se amesteca cu sifon, sare si galbenusuri. Se imbiba legumele in aluat si se prajesc in ulei pana devin rumene.
Alte retete legume recomandate

Salata orientala

Crutoane de paine

Dovlecei cu branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori