Legumele gratinate sunt delicioase, satioase, nutritive si ideale pentru garnitura sau pentru perioadele de post din an.
Mod de preparare:
Cartofii curatati se taie felii potrivit de groase si se fierb 10 minute in apa cu sare,impreuna cu dovleceii. Rosiile se taie felii. Intr-o tava se aseaza legumele alternand feliile de cartofi,dovlecel si rosii. (eu am folosit 2 tavi,o tava rotunda si una ovala,puteti folosii si o tava dreptunghiulara).
Se condimenteaza si se asezoneaza cu patrunjel si cimbru. Se baga in cuptorul preincalzit pana se rumenesc legumele.
Legumele gratinate se servesc alaturi de o friptura sau simple.
Reteta de legume gratinate a fost propusa pe forumul Culinar.ro de andreea-gerogiana.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii