Legume sote cu pulpe si ardei copt

Legume sote cu pulpe si ardei copt este o mancare delicioasa cu legume ce poate fi servita ca atare sau alaturi de niste pulpe la cuptor.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Legume sote cu pulpe si ardei copt

Ingrediente

  • ptr 2 portii
  • 2 morcovi
  • vegeta gust gaina
  • 1 ceapa rosie
  • 2 rosii
  • fasole pastai (am folosit la cutie
  • nu am gasit in piata )
  • 2 ardei gras
  • 2 pulpe
  • ulei masline
  • ulei floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • busuoic verde ptr ornament (sau se poate inlocui cu orice)
  • otet

Mod de preparare

MOD PREPARARE

Pulpele se spala si se condimenteaza cu vegeta cu gust de gaina ,sare si piper,lasandu le la rece cca 30 minute(ptr a patrunde in ele condimentele)

Curatam morcovii,ceapa,1 ardei gras ,spalam toate legumele si le tocam rondele,ceapa si ardeiul inele ,iar rosile la fel,intr-o tigaie punem uleiul la incins si pe rand dam la sotat ,mocovii se lasa mai mult timp ptr a pastrunde bine uleiul in ei,fasolea verde se da pe sub un jet de apa si o dam la sotat,adaugam vegeta naturella,sare,piper dupa gustul fiecaruia,cand sunt gata se iau de pe foc punandu le pe o farfurie.

Punem intr-o tava de iena ulei si pulpele ,si le dam la cuptorul bine incins ,cca 20-30 minute ,.

Ardeiul gras se pune pe plita la copt,il decojim , adaugam ulei,sare si otet dupa gust.

Ansamblarea:

Punem un inel detasabil pe o farfurie,si incepem :1 rand de rosii,1 rand ceapa,1 rand fasole verde ,morcovii si in mijlocul morcovilor am pus ceapa,pulpa se pune intr o parte (sprijinite de legumele sotate),ardeiul copt ,motul este busuiocul verde. si POFTA BUNA!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide