Mancarea de bame este o reteta delicioasa si se prepara rapid. Contine, pe langa bame, rosii, marar, ulei, ceapa, vin, delikat, sare de lamaie si bulion.
Mancarea de bame se prepara astfel: Se curate bamele de codite, se oparesc, dupa care se racesc in apa rece. Se calesc apoi in ulei incins, se sareaza si se adauga peste ele sarea de lamiae. Separat, se caleste ceapa maruntita, se adauga bulionul, se tinge cu vin si apa, apoi se adauga delikat legume si se lasa sad ea in cateva clocote. Se toarna peste bame, se potriveste la gust de sare si piper, apoi se adauga mararul tocat, felii de rosii si se lasa sa fiarba. Se introduce apoi vasul cu bamele in cuptor, unde se lasa la rumenit.
Mancarea se serveste rece, presarata cu marar tocat marunt.
Alte retete:
Legume la cuptor
Ardei umpluti
Mancare de mazare
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii