Mancarea de bame este o reteta delicioasa si se prepara rapid. Contine, pe langa bame, rosii, marar, ulei, ceapa, vin, delikat, sare de lamaie si bulion.
Mancarea de bame se prepara astfel: Se curate bamele de codite, se oparesc, dupa care se racesc in apa rece. Se calesc apoi in ulei incins, se sareaza si se adauga peste ele sarea de lamiae. Separat, se caleste ceapa maruntita, se adauga bulionul, se tinge cu vin si apa, apoi se adauga delikat legume si se lasa sad ea in cateva clocote. Se toarna peste bame, se potriveste la gust de sare si piper, apoi se adauga mararul tocat, felii de rosii si se lasa sa fiarba. Se introduce apoi vasul cu bamele in cuptor, unde se lasa la rumenit.
Mancarea se serveste rece, presarata cu marar tocat marunt.
Alte retete:
Legume la cuptor
Ardei umpluti
Mancare de mazare

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii