Mancare de fasole verde

Fasolea verde se curata, se spala si se marunteste pe diagonala in bucatele de 2cm. Ceapa se taie marunt, usturoiul se piseaza si se freaca cu sare p

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg fasole verde
  • 10 dkg untura
  • 15 dkg faina
  • 5 dkg ceapa
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3 dkg sare
  • 5 dkg boia de ardei
  • 02 dl otet (cu concentratia de 10%)
  • 3 dkg zahar
  • 30 dkg smantana
  • (Se recomanda 3l de supa in care au fiert oase)
  • Pentru supa de oase:
  • 50 dkg oase de porc
  • 30 dkg morcovi
  • 25 dkg patrunjel
  • 10 dkg telina
  • Cantitatea de lichid recomandata
  • 6 l

Mod de preparare

Fasolea verde se curata, se spala si se marunteste pe diagonala in bucatele de 2cm. Ceapa se taie marunt, usturoiul se piseaza si se freaca cu sare pana devine o pasta omogena. Patrunjelul verde se spala bine si se toaca marunt.

Fasolea verde se fierbe in supa de oase sau numai in apa cu sare.

Se face un rantas in care se caleste ceapa, se adauga usturoiul, patrunjelul si boiaua de ardei. Se stinge cu apa rece si se freaca cu telul. Rantasul se pune peste fasolea verde fiarta, se fierbe un pic si se adauga smantana, otet, sare si zahar dupa gust.
Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori