Urzicile sunt plante medicinale deosebite, se prepara ca spanacul. Frunzele culese cu manusile de bucatarie se cantaresc (400 g), se spala in mai mult
Urzicile sunt plante medicinale deosebite, se prepara ca spanacul. Frunzele culese cu manusile de bucatarie se cantaresc (400 g), se spala in mai multe ape. Se fierb intr-o oala emailata cu 400 ml apa, timp de 10 – 15 minute. Intre timp, se prepara un rantas din doua linguri de faina si ulei cat cuprinde, pe foc iute. Se ia de pe foc, se raceste putin, se amesteca cu smantana. Urzicile se trec prin masina de carne, in apa ramasa se inmoaie o chifla taiata in felii subtiri. In vasul emailat in care s-au tocat urzicile, se adauga chifla stoarsa bine, sare, busuioc, piper macinat, se amesteca bine si se fierb in zeama ramasa de la fiert. Rantasul se stinge cu smantana si se adauga la mancarea de urzici. Se mai fierbe 5 minute amestecand continuu pana se leaga. Se serveste calda. Se pastreaza in frigider. Daca este prea densa a doua zi, se fierbe cu putina apa. Fara chifla, se prepara ca mancarea de salata. Cartea de bucate pentru vegetarieni propune si alte plante medicinale pentru mancaruri, de ex: portulaca, se prepara in acelasi mod.
Alte retete vegetariene recomandate
Orez cu mazare
Spanac cu orez
Ciulama de ciuperci
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii