Mancare de urzici

Urzicile sunt plante medicinale deosebite, se prepara ca spanacul. Frunzele culese cu manusile de bucatarie se cantaresc (400 g), se spala in mai mult

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4oo g urzici
  • doua linguri faina
  • ulei cat cuprinde faina
  • 10 ml smanatana
  • 1 chifla
  • 1 l.c. mocca de sare ½l. c. mocca busuioc
  • ½l.c. mocca piper macinat

Mod de preparare

Urzicile sunt plante medicinale deosebite, se prepara ca spanacul. Frunzele culese cu manusile de bucatarie se cantaresc (400 g), se spala in mai multe ape. Se fierb intr-o oala emailata cu 400 ml apa, timp de 10 – 15 minute. Intre timp, se prepara un rantas din doua linguri de faina si ulei cat cuprinde, pe foc iute. Se ia de pe foc, se raceste putin, se amesteca cu smantana. Urzicile se trec prin masina de carne, in apa ramasa se inmoaie o chifla taiata in felii subtiri. In vasul emailat in care s-au tocat urzicile, se adauga chifla stoarsa bine, sare, busuioc, piper macinat, se amesteca bine si se fierb in zeama ramasa de la fiert. Rantasul se stinge cu smantana si se adauga la mancarea de urzici. Se mai fierbe 5 minute amestecand continuu pana se leaga. Se serveste calda. Se pastreaza in frigider. Daca este prea densa a doua zi, se fierbe cu putina apa. Fara chifla, se prepara ca mancarea de salata. Cartea de bucate pentru vegetarieni propune si alte plante medicinale pentru mancaruri, de ex: portulaca, se prepara in acelasi mod.
Alte retete vegetariene recomandate

Orez cu mazare

Spanac cu orez

Ciulama de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Pernite cu piersici la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Pernite cu piersici la slow cooker Crock-Pot

Când vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...

Pernite cu piersici la slow cooker Crock-Pot
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa