Se curata telina de coaja, se spala si se scurge bine. Se taie apoi rondele, nu prea groase, se rumenesc usor pe ambele parti, in uleiul incins, dupa
Se curata telina de coaja, se spala si se scurge bine. Se taie apoi rondele, nu prea groase, se rumenesc usor pe ambele parti, in uleiul incins, dupa care se asaza intr-o cratita, avand grija sa nu sa rupa.
In uleiul ramas de la rumenirea feliilor de telina se prajeste ceapa, taiata marunt, faina, bulionul si zaharul. Se amesteca bine.
Sosul obtinut se toarna peste telina. Se adauga si maslinele. Se acopera cratita si se pune cateva minute la foc mic. Nu se amesteca, pentru ca feliile de telina sa ramana intregi.
Ca sa nu se arda mancarea, cratita se scutura usor din cand in cand. Se da apoi vasul descoperit la cuptor, pana ce sosul se ingroasa, iar feliile de telina se inmoaie.
Se serveste rece.
Aici veti gasi alte retete de mancare cu legume:
Mancare de mazare cu carne de pui
Mancarica de urzici
Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaCiorba de perisoare delicioasa este o reteta de ciorba clasica, cu multe legume si orez. Este o reteta de ciorba cu perisoare...
Ciorba de perisoare delicioasaReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciReteta de toamna rapida si gustoasa, dar pentru ca e foarte usor de facut, la noi o face vesnic cele doua maini ajutoare ale...
Mini pizza in foietajDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii