Mazare gatita frantuzeste

Strecoara mazarea. Frunzele de salata se taie marunt. Se curata arpagicul si se caleste in unt incins. Se adauga salata cand s-a inmuiat putin, se p

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg mazare fina
  • 1 capatana de salata verde
  • 125 g de arpagic
  • 4 cuburi de zahar
  • 1 legatura de verdeata
  • 100 g de unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Strecoara mazarea. Frunzele de salata se taie marunt.

Se curata arpagicul si se caleste in unt incins.

Se adauga salata cand s-a inmuiat putin, se pune si mazarea.

Se adauga zaharul, sare, putin piper si o jumatate de cana de apa.

Se lasa fiarba inabusit circa 5 minute.

Se presara cu verdeata, tocata marunt.

Acest preparat constituie o garnitura excelenta pentru friganele, ochiuri prajite si chiar pentru friptura la gratar sau la tava.
Pofta buna!

Alte retete de paste gasiti aici:

Ravioli cu urzici

Lasagna cu spanac,

Pasta cu gorgonzola si spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori