Mazare gatita frantuzeste

Se caleste mazarea in unt topit. Se lasa la foc potrivit, se adauga ceapa, tocata marunt, zaharul, sarea si laptucile. Dupa ce a fiert, se adauga pat

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de mazare
  • 60 g de unt
  • 5 fire de ceapa
  • 100 ml smantana
  • 1 cub de zahar
  • 1 lingurita de faina
  • 1 capatana de laptuci
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • sare

Mod de preparare

Se caleste mazarea in unt topit.

Se lasa la foc potrivit, se adauga ceapa, tocata marunt, zaharul, sarea si laptucile.

Dupa ce a fiert, se adauga patrunjelul si mararul, tocate

marunt.

Se incorporeaza o lingurita de faina.

Se toarna o cana de apa si se lasa sa fiarba 5-10 minute. Dupa ce se da vasul deoparte, se adauga smantana.
Alte retete recomandate:

Mancare de mazare cu ficatei

Tocanita de mazare cu carne

Mazare cu ciuperci si iaurt

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc