Mazare verde cu morcovi

Se topeste untul, se adauga ceapa, tocata marunt, slanina, taiata cubulete, morcovii, taiati rondele si mazarea. Se amesteca bine, se toarna apa sau

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/2 kg mazare
  • 1/2 kg morcovi
  • 12 fire de ceapa
  • 200 g slanina
  • 40 g unt
  • 100 ml apa sau supa de carne
  • 1 lingurinta de zahar (facultativ)
  • verdeata
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se topeste untul, se adauga ceapa, tocata marunt, slanina,

taiata cubulete, morcovii, taiati rondele si mazarea.

Se amesteca bine, se toarna apa sau supa, se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba acoperit, pe foc mic, circa 1 ora.

Dupa acest interval, in functie de preferinte, se poate adauga zaharul.

Se amesteca usor. inainte de a se servi, se presara cu marar si patrunjel, tocate marunt.
Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti mai jos:

Salata de varza rosie

Salata de cruditati

Salata de sfecla rosie cu hrean

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori