Momo, galuste tibetane vegetariene

Reteta momo sau galuste tibetane vegetariene este o reteta pentru vegetarieni care are la baza foarte multe legume. Dintre ingrediente fac parte: ceapa, ghimbirul, usturoiul, ciupercile si soia.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Momo, galuste tibetane vegetariene

Ingrediente

  • Aluatul: pentru 4 persoane:
  • 3 cani de faina si ¾ cani de apa.
  • Umplutura vegetala:
  • Doua cepe
  • 3 cm de ghimbir
  • 2-3 catei de usturoi
  • Coriandru
  • Varza (500 g)
  • Tofu (500 g)
  • Ciuperci (200 g)
  • Doua linguri de sos de soia
  • 1 lingurita de bulion

Mod de preparare

Aluatul:

Se amesteca faina cu apa si se framanta pana se obtine aluatul. Se framanta pana aluatul este usor de modelat si se pune deoparte.

Umplutura vegetala:

Se toaca marunt urmatoarele ingredientele specificate mai sus, se amesteca intr-un bol mare, apoi se adauga bulionul si sosul de soia. Se amesteca bine.

Cand aluatul si umplutura sunt gata, se modeleaza galustele. Se intinde aluatul si se taie forme rotunde cu un pahar. Se adauga umplutura. Se pot modela in forma rotunda sau semiluna.

Se pun intr-o oala cu apa care fierbe si se tin 20 de minute.


Galustele momo tibetane se poate servi cu sos si verdeata, dar calde.

Sursa acestei retete este Restaurant Mandala

Alte retete culinare recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori